Rendelőintézetünk elsődleges célja az állattartók kedvenceinek magas színvonalú állategészségügyi ellátása, korszerű műszerezettséggel a betegségek minél pontosabb meghatározása. Ennek érdekében Rendelőnk a Széchenyi terv keretében (GOP-2011-2.1.1/M Mikrovállalkozások fejlesztése) „A NET VET KFT kisállatkórháza sikerének elősegítése állategészségügyi eszközök megvásárlásának támogatásával” címmel pályázatot adott be, melyet 2012 év decemberében meg is nyert.

A pályázat segítségével beszerzett eszközök elsősorban az állatorvosi diagnosztikai munka hatékonyságát növelték meg jelentősen.

Az új ultrahang készülékünk a korábbinál jobb minőségű, nagyobb felbontású képalkotásra képes, ezen túlmenően a diagnosztikai munkát segítő különböző mérések elvégzésére alkalmas. Segítséget nyújt a szívbetegségek pontos meghatározásában, áramlásokkal kapcsolatos vizsgálatokban.

A röntgen vizsgálatok digitalizálásával részletgazdagabb, ezáltal jobb diagnosztikai munkát biztosító vizsgáló eljárást állítottunk rendszerbe, egyúttal megszüntettük a röntgenhívásokkal kapcsolatos vegyszerek alkalmazását. Nincs szükség röntgen film használatára, lényegesen egyszerűbbé vált a röntgen vizsgálatok archiválása is. A digitális képeken számos mérési, szerkesztési folyamat elvégezhető, továbbá lehetőség nyílt a felvételek online megosztására és akár a távolban lévő állatorvos specialista kollégák szakvéleményének kérésére.

Jelentősen sikerült növelni a műtéti altatások biztonságosságát a műtéteknél alkalmazott őrző monitor üzembe helyezésével. A berendezés folyamatosan ellenőrzi az altatott állat legfontosabb élettani funkcióit (pulzus szám, oxigén telítettség, test hőmérséklet, széndioxid szint, légzésszám). Szükség esetén vérnyomás és EKG vizsgálatra is alkalmas.

Az endoszkóp készlet beszerzésével rendelőnkben eddig nem alkalmazott vizsgáló eljárás bevezetésére nyílt lehetőség. A berendezéssel egyéb vizsgáló eljárásokkal nem vizsgálható természetes testnyílások, gyomor, bélcsatorna, légutak, áttekintésére van lehetőség. Az eszközzel lehetőség van lenyelt idegen anyagok felkeresésére, esetleges eltávolítására, a gyomor – béltraktus, légutak különböző szakaszainak mintavételezésére, speciális betegségek diagnosztizálására. A jövőben az optikai rendszerünk speciális bővítésével lehetőségünk nyílik laparszkópos műtétek (ivartalanítás, intaruterin termékenyítés) elvégzésére, ill. minimál invazív ízületsebészeti ún. arthroszkópiás műtéti eljárásokra is.