Dr. Nagy Elek

Dr. Nagy Elek

Állatorvosi diplomámat az akkor még önálló Állatorvos Tudományi Egyetemen 1974-ben kaptam meg. Az egyetem elvégzése után a munkámat Debrecenben kezdtem el és azóta is itt folytatom. Kezdetben kórházi állatorvosként nagy és kisállat praxisban egyaránt, később állategészségügyi igazgatásban, azután a debreceni Állategészségügyi Intézetben, azt követően pedig kis és nagyüzemi haszonállat praxisban tevékenykedtem. 1986-ban szaporodásbiológus szak állatorvosi diplomát is szereztem.
Mindezek mellett a kisállatgyógyászat folyamatosan része volt a munkámnak, a kórházi praxis után sokáig másodállásban, 2008-tól pedig gyakorlatilag csak ezzel foglalkozom. Ma már a két állatorvosi rendelőnkben velem együtt hét állatorvos dolgozik, ami lehetőséget adott a kisállat gyógyászaton belüli szakosodásra is. (belgyógyászat, műszeres diagnosztika, lágy és csont ízületi sebészet stb.) A szakterületek közül a röntgen diagnosztikai vizsgálatokat választottam, ezen belül kiemelten a diszplázia vizsgálatokkal foglalkozom.
Újabban a két rendelővel, a munkatársak gyarapodó létszámával párhuzamosan sokasodtak az ügyvitellel, ügyintézéssel, fejlesztésekkel kapcsolatos tennivalók, amelyek sajnos sok időt vesznek el részemről a szeretett kisállatgyógyászat közvetlen végzésétől, ugyanakkor azonban öröm is, hogy jól képzett fiatal állatorvosokkal, asszisztensekkel, színvonalas felszereltséggel állhatunk a kedvtelésből tartott állatok tulajdonosai rendelkezésére.

Dr. Nagy Otília

Dr. Nagy Otília

Diplomámat 2007-ben szereztem meg. Az egzotikus állatok iránti szeretetem már az egyetemi éveimet is meghatározta, amit tovább mélyített a Tudományos Diákköri munkám, amit a Belgyógyászati- és Egzotikus Tanszéken végeztem. 2008-tól a rendelői munka mellett egy rövid ideig lehetőségem volt a Debreceni Állatkert állatorvosaként dolgozni, ahol betekintést nyertem a legkülönbözőbb állatfajok gondozásába, betegség megelőzésébe és esetleges gyógykezelésébe. Az egyetemi és állatkerti tapasztalataimat a rendelői munka során az egzotikus állatokkal való foglalkozásban élem ki, emellett az állatorvosi szemészet témaköre is az érdeklődésem fókuszába került.

DR. TOLDI ÉVA

DR. TOLDI ÉVA

2000-ben szereztem állatorvos-doktori diplomámat, és ezzel gyermekkori elképzeléseim váltak valóra. Gyakornoki évem meghatározó időszaka volt a Belgyógyászat Tanszéken töltött idő, ahol a tárgyi és gyakorlati tudásom bővítése mellett az ott dolgozóktól sokat tanulhattam a hivatástudatról, a szakmai igényességről, alaposságról. Az Egyetemi évek után rövid ideig hatósági állatorvosként is dolgoztam, ahol angol és német nyelvismeretem folytán az akkor aktuális uniós jogharmonizáció kialakításában vettem részt. Az egyetemi gyakornoki időszak hatásának köszönhetően az egyébként is meglévő belgyógyászati irányú érdeklődésem vált szakterületemmé az ultrahang vizsgálatokkal együtt.

2010-ben kisállatgyógyász szakállatorvosi diplomát szereztem.

Dr. Nagy Zsolt

DR. NAGY ZSOLT

Állatorvos családban nőttem fel, így számomra egyértelmű volt, hogy szüleim hivatását választom. 2000-ben szereztem állatorvosi diplomát. Már hallgatóként is a sebészet vonzott a klinikai tárgyak közül, ezért gyakornoki időszakomat a Sebészet Tanszéken töltöttem, ahol nagyon sokat tanultam és még inkább megszerettem a műtő légkörét.

A diploma megszerzése után több évig haszonállat praxisban és ezzel párhuzamosan hatósági állatorvosként is dolgoztam, mely utóbbit a mai napig végzem. Mindezek mellett mindig megtaláltam a módját, hogy részt vegyek a kisállat gyógyászatban, természetesen az érdeklődési területemnek leginkább megfelelő műtéti beavatkozást igénylő esetekben. A rendelőintézetünk megnyitása után munkámban egyre nagyobb jelentőségűvé vált a kisállat praxis, ezen belül a lágysebészeti ellátást tekintem szakterületemnek.

Dr. Török Viktor

Dr. Török viktor

2007-ben végeztem az Állatorvos tudományi karon és azóta dolgozom a Net Vet Kft rendelőjében. Tanulmányaim végén körvonalazódott bennem, hogy a sebészet témaköre érdekel igazán, így az egyetemi klinika ortopédiai műtőjében állandó asszisztensi feladatokat vállaltam. Kezdő állatorvosként a rendelői munka mellett hatósági feladatokat is elláttam valamint másfél évig egy debreceni állatgyógyszertár patika vezetője voltam, ahol kereskedelmi tapasztalatokat szereztem. 2010 óta főállásban vagyok a rendelő alkalmazottja, emellett rendelőnk patikájának gyógyszer forgalmazási felügyeletét is ellátom, valamint az Együtt az Állatokért KHE állatainak betegség megelőzése és gyógykezelése is a feladatkörömbe tarozik. Szakmai érdeklődésem középpontjában a sántaságvizsgálat illetve az ortopédiai diagnosztika és műtétek állnak, amiben minden beteg új kihívást jelent számomra.